Trnavský kraj spúšťa modernizáciu ďalších úsekov ciest II. a III. triedy. Kde treba počítať s obmedzením?


V Trnavskom kraji dôjde k modernizácií ďalších úsekov ciest

Foto: Trnavský kraj spúšťa modernizáciu ďalších úsekov ciest II. a III. triedy. Kde treba počítať s obmedzením? Foto: Mesto Trnava

Správa a údržba ciest Trnavského samosprávneho kraja pripravila na najbližšie týždne rozsiahly plán modernizácie niekoľkých dôležitých úsekov ciest. Tieto práce sú súčasťou snahy o zlepšenie kvality cestnej infraštruktúry, čo je nevyhnutné pre zabezpečenie vyššej bezpečnosti, zvýšenie komfortu pre motoristov   a plynulosti dopravy v regióne.

Cesta III/1287 v obci Zeleneč

Modernizáciou prejde kompletne celý prieťah obcou Zeleneč v dĺžke 1,4 kilometra. Na celom úseku budú odstránené pôvodné vrstvy vozovky a nasledovať bude pokládka nového asfaltu. Stavebné práce budú prebiehať za čiastočnej uzávierky cesty, pričom jeden jazdný pruh bude prejazdný. Do modernizácie prieťahu Zelenčom investuje kraj sumu 626-tisíc eur a práce potrvajú do úvodu decembra.



Cesta II/573 v obci Šoporňa

Kraj začína s modernizáciou kilometrového úseku cesty od križovatky so zberným dvorom smerom do obce Šoporňa. Stavebné práce nadväzujú na modernizáciu úseku cesty za obcou vrátane mosta ponad potok Jarčie z roku 2023. Počas modernizácie bude úsek čiastočne uzavretý, pričom jeden jazdný pruh bude prejazdný. Investícia do stavebných prác predstavuje sumu 366-tisíc eur. Práce budú započaté v nasledujúcich dňoch a potrvajú do začiatku decembra.

Cesta III/1387 Holice, časť Stará Gala

V holickej miestnej časti Stará Gala bude zrekonštruovaný celý prieťah v dĺžke 1,2 kilometra. Aj počas tejto rekonštrukcie bude vždy prejazdný jeden pruh, pričom premávku usmerní dočasné dopravné značenie. Kraj do modernizácie cesty v Holiciach - Starej Gale investuje 287-tisíc eur, pričom práce budú trvať do začiatku novembra.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj