Piešťanci diskutovali o zmenách v mestskej autobusovej doprave, veľa ich neprišlo. Čo im prekáža?


V Piešťanoch sa diskutovalo o mestskej autobusovej doprave. Čo sa zmení?

Foto: Piešťanci diskutovali o zmenách v mestskej autobusovej doprave, veľa ich neprišlo. Čo im prekáža?
Galéria: 3 fotky
Foto: piestany.sk

Mestskú autobusovú dopravu (MAD) v Piešťanoch čakajú zmeny. Cieľom je, aby bolo cestovanie pre obyvateľov, ale aj návštevníkov efektívnejšie, dostupnejšie a pohodlnejšie.  Mesto o tom informuje na svojom webe.

„V stredu prebehlo stretnutie s občanmi ohľadom zmien v mestskej autobusovej doprave na roku 2027 až 2036.Pripomienkovanie bolo predĺžené do pondelka 28.10. do 9:00,“ priblížilo mesto na sociálnej sieti.


Na stretnutí v Mestskom kultúrnom stredisku autori z ČVUT v Prahe predstavili plánované zmeny v mestskej autobusovej doprave. Občania sa vyjadrili k cestovným poriadkom a celkovej aktualizácii koncepcie optimalizácie MAD.

„Značná časť diskusie bola venovaná najmä preprave cestujúcich z/do mestskej časti Kocurice. Svoje pripomienky k návrhu liniek a cestovných poriadkov môžete ešte stále posielať mailom na adresu: doprava@piestany.sk,“ dodalo mesto.


Názory obyvateľov

Príspevok o stretnutí mesta s občanmi komentovalo na sociálnej sieti viacero ľudí. „Veľmi smutné, aký nezáujem občanov bol. Väčšina z nich bola len z Kocuric,“ napísal Michal.

„Trošku mi tam chýba linka na letisko, ale vyzerá to celkom fajn. Určite by som ale zhustil zastávky a určite zmenšil autobusy. Možno by som sa ani nebál zrušiť dodávateľa a spraviť MHD vo vlastnej réžii. Predsa, pri tom, čo sa dopláca dodávateľovi z mestskej kasy, by to aj pokrylo náklady na vlastnú s minibusmi,“ myslí si Juraj.

Michal mu odpovedal: „Autobusy sa zmenšovať nebudú z dôsledku novej legislatívy. Majú chodiť elektro. Čiže nám bolo vysvetlené, že treba niekde umiestniť akumulátory, miesto pre vozičkárov a menšie autobusy na elektrinu sa nevyrábajú. Na letisko je podľa autorov zbytočný spoj, vraj by nemal koho voziť. Takisto som položil otázku, prečo nerátajú s linkou na Priemyselnú a Obchodnú, kde je Tavos, Empiria, Ekom a iné prevádzky. Odpoveď bola, že od zamestnávateľov nedostali jednoznačnú odpoveď, v akom čase tam poslať autobusy. Je tam viacero nejasností.“

Eleonóra sa pýta: „Ako sa majú prepravovať imobilní a ZŤP občania, keď nemajú na taxi alebo ich nemá kto ho hodiť k lekárovi. Chodníky sú katastrofálne a mnohokrát bez rešpektu chodcov aj vodičov. Ako sa vyrieši doprava pre nich?“

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj