FOTO: Tri dni, tri nehody cyklistov. Trnavskí a piešťanskí policajti mali plné ruky práce


FOTO: Trnavskí a piešťanskí riešili za tri dni tri nehody cyklistov

FOTO: Tri dni, tri nehody cyklistov. Trnavskí a piešťanskí policajti mali plné ruky práce
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

Trnavskí a piešťanskí policajti vyšetrujú tri dopravné nehody s účasťou cyklistov, ktoré sa stali v priebehu troch dní. Policajti z Trnavy o tom informujú na sociálnej sieti.

37-ročný cyklista mal v nedeľu podvečer jazdiť po meste Piešťany, keď na križovatke pravdepodobne nedal prednosť osobnému vozidlu. Pri náraze sa cyklista zranil. Škoda na vozidle a bicykli sa vyšplhala na viac ako tisíc eur.



V utorok podvečer došlo k zrážke cyklistu a auta v obci Dolné Orešany v okrese Trnava. 50-ročný muž išiel na bicykli po chodníku, keď mal náhle zmeniť smer a vojsť na cestu práve v čase, keď tadiaľ prechádzala mladá vodička. Cyklista narazil do jej pravej časti auta a spadol na zem. Policajti mu v dychu zistili 1,98 promile alkoholu.

Neznámy cyklista v utorok večer prechádzal cez križovatku v meste Trnava, pričom nedal prednosť autu, ktoré išlo po hlavnej ceste. Po náraze muž vstal a aj s bicyklom odišiel na neznáme miesto. Majiteľovi vozidla spôsobil škodu vo výške približne 500 eur.

„Upozorňujeme nemotorových účastníkov premávky, aby sa v premávke správali zodpovedne, sledovali situáciu na ceste a zbytočne neriskovali. Uvedomte si, že práve cyklisti, kolobežkári či chodci sú tí, ktorí pri zrážke s autom „ťahajú za kratší koniec“. Plechy sa „vyklepú“, ale zlámané kosti sa hoja oveľa horšie,“ dodala polícia.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj