To bolo rýchle! Martin Škrel končí po 35 dňoch na pozícií športového riaditeľa DAC Dunajská Streda


Martin Škrtel odstúpil z pozície športového riaditeľa DAC Dunajská Streda

Foto: To bolo rýchle! Martin Škrel končí po 35 dňoch na pozícií športového riaditeľa DAC Dunajská Streda Foto: DAC Dunajská Streda

Vyše pred mesiacom sme informovali o novom športovom riaditeľom FC DAC 1904 Dunajská Streda, ktorým sa stal 39- ročný ex-kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel, ktorý nahradil Ukrajinca Gleba Platova. Netrvalo však dlho a ako sám Škrtel uviedol na svojom Instagrame, tejto pozície sa vzdal.

Rodák z Ráztočna, ktorý futbalovo vyrastal v Prievidzi a postupne sa vypracoval cez FK AS Trenčín, Zenit Petrohrad, anglický FC Liverpool až po Fenerbahçe Istanbul, sa sám rozhodol vzdať svojej pozície. Ako vysvetlil, jeho rozhodnutie odísť je založené výlučne na osobných dôvodoch, bez akéhokoľvek iného pozadia či tlaku z externých faktorov. Škrtel počas kariéry získal mnoho fanúšikov svojím odhodlaním a profesionalitou a stále ostáva jednou z najväčších osobností v histórii slovenského futbalu.

„Po dôkladnej úvahe som sa rozhodol odstúpiť z pozície športového riaditeľa DAC Dunajská Streda,“ uviedol v úvode príspevku, v ktorom oznámil svoj odstup z pozície.


Ako sám uviedol, toto rozhodnutie môže medzi verejnosťou a fanúšikmi vyvolať rozličné reakcie, podobne ako tomu bolo pri jeho nástupe do DAC Dunajská Streda. Uvedomuje si, že mnohí môžu mať na situáciu odlišné pohľady, či už zo strany priaznivcov alebo médií, a preto sa rozhodol požiadať všetkých o pochopenie a rešpektovanie svojho osobného rozhodnutia.


„Chápem, že moje rozhodnutie môže vyvolať rôzne reakcie, podobne ako to bolo pri mojom nástupe do DAC. Avšak dovoľujem si vás všetkých – fanúšikov, média aj kritikov – požiadať o pochopenie. Dôvod môjho odchodu je čisto osobný a nemá žiadne iné pozadie,“ vyjadril sa k odstúpeniu z pozície.

V príspevku zároveň poďakoval za príležitosť a dôveru, vďaka ktorej sa mohol, aj keď iba na chvíľu, stať športovým riaditeľom futbalového klubu v Dunajskej Strede.

„Ďakujem klubu za príležitosť a za dôveru, ktorú mi prejavil, najmä majiteľovi klubu Oszkárovi Világimu a výkonnému riaditeľovi Janovi Van Daelemu. Podmienky, zázemie a spôsob ich práce, prerastajú hranice Slovenska,“ dodal v príspevku.




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj