Márii príde na návštevu v Trnave rodina zo Španielska. Ako má pre nich vyriešiť mesačné parkovanie, aby neplatili 240€?


Čo robiť keď vám do Trnavy príde návšteva na dlhšie?

Foto: Márii príde na návštevu v Trnave rodina zo Španielska. Ako má pre nich vyriešiť mesačné parkovanie, aby neplatili 240€? Foto: FB/Trnava

Téma parkovania je u Trnavčanov neustále rozoberaná téma. Tentokrát sa do pozornosti dostal status Trnavčanky Márie, ktorej príde na návštevu rodina zo zahraničia. Nakoľko sa však zdržia mesiac, poplatok za parkovné by sa mohol vyšplhal na 240€. Mária sa tak obrátila s prosbou o pomoc na Trnavčanov.

„Ľudkovia poraďte prosím… pred pár dňami nám na G. Dusíka už spravili rezidenčné parkovanie. O pár dní mi príde rodina zo Španielska, prídu autom a mesiac budú u nás. Max sadzba na deň je 8€, ale to vážne majú platiť 240€? Neviem sa vyznať v tých pravidlách,“ uviedla v príspevku, ktorý rozpútal obrovskú debatu miestnych.

Hoci je v Trnave väčšina parkovísk spoplatnená, Trnavčania písali pani Márii rôzne rady, ako tento problém vyriešiť. Kým jej niektorí radili, aby zaparkovali na záchytnom parkovisku, hoci to bude zrejme ďalej od baraku, ďalší ju odkázali na Mestský úrad. „Môžu si auto zaparkovať na niektoré zo záchytných parkovísk, ktoré vytvorilo mesto,“ uviedol Drahoslav, na čo mu však Mária odpovedala, že tieto parkoviská bývajú takmer stále plné. Ďalšie bezplatné parkovisko poradila Márii aj Jana: „Skúste na Coburgovej pred TAZ-kou. Robia “nové” parkovisko bez poplatku. Je to tam vyčistené a dá sa tam parkovať.“

O zaujímavý tip sa v komentároch podelila Gabika, ktorá Márii odporučila parkovisko v zóne H, kde sa síce platí, no cez týždeň iba v čase od 8:00 hod. do 18:00 hod., pričom hodina na parkovisku stojí 0,60€. Cez víkend je parkovisko bezplatné.


„V zóne H1 sa v čase 18.00-8.00 a ani cez víkendy neplatí, nemusíte odvážať auto na opačný koniec Trnavy a chodiť tam poňho. Máte to “cez cestu,“ poradila Gabika a podľa reakcie Márie sa jej tento nápad pozdáva:   „Ďakujem, o tom H-čku mi to nejak uniklo.  Proste doteraz som nemala skúsenosť ani s rezidenčným vlastného auta a zrazu aj to naraz aj návšteva.  Ale H zóna je každopádne zaujímavá... pôjdem sa tade niekedy večer pozrieť či sa tam aj reálne nájde miesto na parkovanie,“ uviedla Mária.

Ako je to s parkovacou politikou v Trnave?

Takmer v celej Trnave je totiž spoplatnené parkovanie. Pre domácich je tu možnosť kúpi rezidenčnej karty, kým návštevníci mesta si za parkovanie musia zaplatiť, či už cez aplikáciu DataMesta alebo prostredníctvom SMS.

Nedávnou novinkou je aj zmenené parkovanie pri Tescu Extra na Veternej ulici či Na Hlinách, kde sú po novom umiestnené rampy. Na týchto parkoviskách tak skončilo celodenné bezplatné parkovanie a ľudia tu môžu zdarma parkovať iba určitý čas.

Mnoho ľudí sa tak snaží nájsť parkovanie zdarma inde, čo viacerých viedlo k parkovisku pri obchode Mobelix či k reštaurácií rýchleho občerstvenia McDonald’s. To však tiež nevydržalo dlho a tak ako Mobelix aj McDonald’s zareagoval. A kým pri Mobelixe osadili rampy s upozornením, že parkovisko je iba pre zákazníkov obchodu, McDonald’s zaviedol platené parkovisko po dosiahnutí určitého času.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj